Wat is een Kerntalentenanalyse

03/09/2022 door 
Karen Devriendt
kerntalenten

Sinds kort hebben wij enkele nieuwe activiteiten toegevoegd aan ons aanbod. Dit aanbod is geïnspireerd op de kerntalenten analyse van CoreTalents

logo coretalents link

Maar wat is een Kerntalentenanalyse? Voor wie is een Kerntalentenanalyse? Hoe werkt een Kerntalentenanalyse? Waarom een Kerntalentenanalyse laten uitvoeren? In deze blog willen we jou hierbij het nodige inzicht bieden.

Wat is een Kerntalentenanalyse?

De wetenschappelijk gevalideerde Coretalents-methode brengt eenmalig jouw unieke kerntalenten in kaart en biedt jou een betrouwbaar kompas waarmee je levenslang positieve keuzes maakt.

Kerntalenten zijn je aard + je potentieel + je intrinsieke motivatie.

Elk kerntalent bezit je sterk, half of klein. Jouw 23 kerntalenten werken allemaal op elkaar in en kunnen naargelang de situatie en context positief, neutraal of negatief uitpakken.

coretalents overzicht

Als je alle kerntalenten samen neemt geeft het een beeld op wie jij bent, wat je energie geeft, wat jij wilt en zult kunnen. Aan de andere kant zal het jou ook inzicht geven in wat je energie kost, zal kosten en mogelijks ongelukkig maakt.

De kerntalenten geven je een antwoord op de vraag: Wie ben ik?

Deze drie aspecten van jouw Coretalents-profiel neem je levenslang mee:

– Je karakter als de aard van het beestje, wat jou tot die ene unieke persoon maakt. Het is gebaseerd op je DNA, je vroege (hersen)ontwikkeling en op wat in je eerste levensjaren in je brein is gegrift (‘zijnsluik’).

– Je talenten als die zaken waar je aanleg voor hebt om heel goed te kunnen àls je er de juiste oefening en/of opleiding voor krijgt (‘zullen kunnen-luik’).

– Je motivatie als wat je uit jezelf graag wilt doen, je ‘goesting’ om dingen aan te pakken (willen-luik).

Meer weten? 

Voor wie is een Kerntalentenanalyse?

Een Kerntalentenanalyse kan op individueel of op groepsniveau, voor zowel particulieren als voor organisaties. Iedereen met het doel om positieve, duurzame keuzes te maken.

Een Kerntalentenanalyse helpt bij:

Wil jij graag vooruit in het leven op een manier die écht bij jou past? Voel jij je soms stuurloos? Ben je specifiek op zoek naar studiekeuze- of loopbaanbegeleiding? Naar persoonlijke ontwikkeling?

Neem contact voor meer info

Hoe werkt een Kerntalentenanalyse?

Een kerntalentenanalyse start met een gesprek waarbij je met een Erkend Coretalents-analist jouw karakter (persoonlijkheid of ‘zijn’), én je talenten (potentieel of ‘zullen kunnen mits opleiding en/of oefening’), én je motivatie (goesting, of ‘willen, zomaar uit jezelf’) in kaart brengt op een heel gedetailleerd en genuanceerd niveau.

Je krijgt een precies en compleet beeld op wie je bent en kunt of wilt worden. Je krijgt inzicht in wat jou drijft, wat je waarden zijn en wat je energie geeft of kost.

Je ontvangt een nauwkeurige, complete en gedetailleerde omschrijving als antwoord op de vraag ‘”wie ben ik?’ Neen, niet als een type, of geperst in een hokje of vakje waar je maar voor een stukje, of juist heel oppervlakkig en vaag in past. En niet gebaseerd op wat je nu graag doet of goed kunt, want dat zegt helemaal niets over alles wat je nog nooit hebt gedaan …

Waarom een Kerntalentenanalyse laten uitvoeren?

Omdat wij geloven dat jij gelukkiger wordt als je mag worden en zijn wie je bent.

En omdat wij je met jouw Coretalents-profiel een uniek, leuk en gedetailleerd kompas aanreiken voor elk kruispunt in je leven.

En omdat je hiermee juiste, positieve en duurzame keuzes kunt maken met correcte zelfkennis, compleet zelfinzicht en terecht zelfvertrouwen!

De juiste studies, een passend beroep en daarna een boeiende job. Of je die verleidelijke promotie aanvaardt of ze toch maar beter afslaat omdat ze voor jou een vergiftigd geschenk zal blijken. Of je die fameuze bijkomende opleiding of cursus volgt. Of coaching rond een bepaald thema voor jou vruchtbaar zal zijn. Hoe, en waarom, je risico loopt op een burn- of bore-out. Of je on track bent met jouw eigen levensdoelen …

Wil je meer weten? Neem contact