Loopbaan- en studiekeuze begeleiding

jobbegeleiding

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding houdt in dat je zal worden ondersteund om al dan niet keuzes te maken bij je loopbaan. Je ontdekt je eigen competenties en talenten die nodig zijn om zelf aan het stuur te staan van je loopbaan en hoe je je talenten kan versterken of ontwikkelen.

Het is een persoonlijk begeleidingstraject dat je helpt om je professionele doelen te ontdekken, obstakels te overwinnen en succes te ontwikkelen in je eigen loopbaan.

In 4 sessies begeleiden we je naar jou ideale carrièrepad.

Hoe werkt loopbaanbegeleiding?

Sta je op een kruispunt in je loopbaan en zoek je duidelijkheid over je volgende stappen? Wil je meer voldoening halen uit je werk, of overweeg je een carrièreswitch? Dan is loopbaancoaching de​ ideale vorm van coaching voor jou! In 4 sessies kan ik jou begeleiden naar een ideaal carrièrepad.

We onderscheiden 3 trajecten binnen onze loopbaancoaching, een succesvolle carrièreswitch, groei binnen jouw huidige organisatie en een haalbare work-life balans.

Telkens op basis van jouw competenties, persoonlijkheid en talenten gaan we aan de slag met jouw aanvraag!

Dankzij de samenwerking met The Job Coach & VDAB kun je bij mij ook terecht via de VDAB loopbaancheques. Woon je in Vlaanderen of Brussel en werk je minimum 7 jaar, dan heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling door de Vlaamse Overheid. Je betaalt slechts 90 EUR voor 7 uur loopbaancoaching.

vdab loopbaancheque

jobcoach

Hoe werkt een talentenonderzoek?

Wij werken met de Coretalents-methodiek. Dit is een unieke methode die in 2005 werd ontwikkeld waarbij we vertrekken dat we allemaal 23 kerntalenten hebben die sterk, half of weinig aanwezig zijn. Deze methode onderscheidt zich van andere omdat ze niet vertrekt vanuit zelfbeoordeling, maar objectief en zonder oordeel en wetenschappelijk gevalideerd.

We starten met het in kaart brengen van jouw kerntalenten.
Dit levert het fundament dat je zal helpen om positieve en duurzame keuzes te maken, vanuit wie je bent, wat je motiveert en wat je goed zal kunnen. Dit geeft je een boost aan zelfvertrouwen.
Je krijgt inzicht in de energie gevers, maar ook de energievreters.

Daarna volgt ook een competentie onderzoek en nemen we je interesses en waarden mee.
Zo kunnen we uitvissen welke richting je best uitgaat. Je krijgt tips & tricks om stappen te zetten in de juiste richting.

SAMEN bepalen we hoe je in de toekomst zelf het heft in handen kan nemen om uit te zoeken wat nodig is om je doelen te bereiken en je carrière vorm te geven.

Wat levert loopbaanbegeleiding op?

De doelstelling zal voor iedere persoon net iets anders liggen, vandaar dat de uitkomst voor iedereen verschillend is, maar we bieden je de handvaten om goede keuzes te maken.

  • Je hebt helder wat je wilt
  • Je weet wat bij je past
  • Je hebt een concreet plan van actie om mee aan de slag te gaan
  • Je hebt een duidelijk beeld van jezelf
  • Je weet je kwaliteiten en valkuilen
  • Je kent je sterke en zwakke kanten

Is loopbaanbegeleiding iets voor jou? Neem dan contact op voor een kennismaking!

Lees onze blog over loopbaanbegeleiding

 

Wat is studiekeuzebegeleiding?

Studiekeuzebegeleiding is een traject waarbij we samen aan de slag gaan om geen onbezonnen sprong in het diepe te maken, maar een bewuste keuze van je studies gebaseerd op je interesses, je waarden en vooral je talenten. Samen ontdekken we wat je energie geeft.

Waarom is studiekeuzebegeleiding belangrijk?

Professionele hulp bij studiekeuzebegeleiding heeft verschillende voordelen. Je volgt straks een opleiding die volledig past bij je interesses en talenten.

Door bewust een interessante studie te kiezen, vergroot je aanzienlijk de kans op slagen.
Maar boven alles levert studiekeuzebegeleiding je vaak ook een echt goed gevoel op. Je krijgt bevestiging, duidelijkheid en zekerheid in jouw keuze. Een keuze waar je je goed bij voelt en achter staat. Hierdoor kan je vol vertrouwen starten met de studie. Daarbij heb je veel geleerd over jezelf. Je weet waar jouw talenten liggen, je interesses, je waarden en waarom die specifieke studie bij jou past.

Maar deze begeleiding kan je ook helpen om in de toekomst makkelijker keuzes te maken, want onze methodes zullen je inzichten geven die ook interessant zijn in toekomstige beslissingen.

Voor wie is studiekeuzebegeleiding interessant?

Jongeren vanaf 14 jaar die dus keuzes moeten maken in het hoger middelbaar of studenten die hogere studies of universiteit willen aanvatten.

Wat is studiekeuzebegeleiding niet?

Wanneer je verwacht dat wij een studiekeuze zullen maken voor de jongere, dan zullen we je ontgoochelen. We weten dat je op zoek bent naar een kant-en-klare oplossing, maar wij kiezen niet de studie uit. Wij zorgen ervoor dat jij jezelf beter leert kennen en begeleiden jou tot een keuze: een studie.

 

Lees meer in onze blog over studiekeuzebegeleiding of neem contact op voor meer info